Neztrácejte čas opisováním SMS kódů

9. 10. 2020

Nově lze potvrzovat pokyny v mobilní aplikaci.

Fio banka rozšiřuje možnosti využití mobilní aplikace, její klienti ji nyní mohou používat i pro potvrzování přihlášení, plateb a dalších akcí zadaných v Internetbankingu. Nyní tak již není potřeba přepisovat SMS kód, ale stačí platbu potvrdit ve Smartbankingu.

Pohodlnější potvrzování přihlašování i příkazů zadaných v internetovém bankovnictví si pro své klienty připravila Fio banka v nejnovější aktualizaci mobilního bankovnictví Smartbanking, a to pro platformu iOS i Android. Nyní si tak přímo v nastavení aplikace mohou zvolit, zda budou chtít platby zadané v Internetbankingu potvrzovat i nadále opisováním SMS kódu nebo přejdou na pohodlnější potvrzení transakce v mobilní aplikaci. Na nutnost autorizovat nějakou akci pak upozorní uživatele push notifikace. Po kliknutí na ní a přihlášení do Smartbankingu stačí potvrdit transakci standardním PINem, otiskem prstu nebo obličejem.

Kromě změny přímo v aplikaci Smartbanking je samozřejmě možné provést změnu nastavení i v Internetbankingu. Změna se projeví ihned a zasílání push notifikací je samozřejmě zdarma (jak na to).

 „Na oznámení na displeji telefonu si naši klienti již zvykli, jelikož je využívají pro oznámení o stavu účtu, pohybech na něm nebo třeba pro potvrzování plateb kartou na internetu. Další rozšíření je tak logickým krokem, navíc po potvrzování plateb zadaných v Internetbankingu pomocí Smartbankingu naši klienti volali. Mobilní telefon musí mít stejně u sebe, nyní tak navíc odpadá přepisování SMS kódu, kde je možné udělat chybu. Takto stačí párkrát ťuknout a vše je hotové,“ doplňuje Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Možnost autorizovat přihlášení, platby a další akce zadané v Internetbankingu přináší nejnovější verzí aplikace Fio Smartbanking, konkrétně 2.2.3 pro Android a 2.3.1 pro iOS.


Fio banka, a.s.
Prohlášení